WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn vrijwilligers vanaf 15 jaar met een hart voor kinderen. Wij verdedigen het recht van kinderen om te spelen. Wij zetten ons belangeloos in om tijdens de zomervakantie kwaliteitsvolle speelpleinwerking in Beveren en Kieldrecht te kunnen aanbieden. Wij streven ernaar om van ons speelplein de leukste ‘speel-plaats’ van het Waasland te maken. Ook deze zomer gaan we er met veel enthousiasme tegenaan!

Speelpleinwerking Bartje VZW is een private speelpleinwerking. De vereniging werd in 1974 opgericht op initiatief van enkele ouders uit de ‘Gaverlandwijk’. Ze werd ‘Bartje’ genoemd, naar de soms ontdeugende kleuter in het gelijknamige kinderboek van Anne de Vries. De toenmalige drijvende kracht, onderpastoor Raf Buysse, spoorde jongeren aan om speelpleincursussen te volgen. En dat doen we nog steeds met veel plezier!

Anno 2022 slagen een 100-tal enthousiaste jongeren er nog altijd in om zo’n 900 kinderen uit Beveren en omstreken een prettige vakantie te bezorgen. Speelpleinwerking Bartje is een intussen vaste waarde geworden binnen het Beverse jeugdwerk.

foto-animatoren-01

AANMELDEN

Wil je graag animator worden op ons speelplein? Laat het ons weten!


Wil je graag een cursus volgen?
Bekijk dan de brochure voor meer informatie.

Bekijk infobochure

ANIMATOR WORDEN

Indien je niet tijdens de zomervakantie geen weg weet met je enthousiasme en energie, dan heeft Speelplein Bartje voor jou de perfecte oplossing:

Word animator! Met onze hechte groep superanimatoren – waar jij ongetwijfeld wil bijhoren – amuseren we de kids (4 - 14 jaar) tijdens de zomer. We doen het voor de fun en uiteraard niet voor het geld, ookal krijg je een mooie vrijwilligersvergoeding. Ook in de andere vakanties plannen we leuke dingen voor kinderen in Beveren: Speelplein Bartje werkt mee aan de begeleiding van Grabbelpasactiviteiten (ook hiervoor krijg je een vergoeding).

De zomer zijn enkele weken doldwaze fun in Beveren en knotsgekke activiteiten in Kieldrecht! Elke dag laten we de kids van voelen hoe het is om nog eens echt te spelen. Na zo’n dag tot de nok toe gevuld met onvervalste fun beginnen we met vol enthousiasme aan de voorbereiding van volgende. ‘s Avonds is er tijd om gezellig samen te dineren. En natuurlijk doen we dit alles omdat we het zo super graag doen, maar een leuk extraatje is wel dat we er nog een vrijwilligersvergoeding voor krijgen:


Animator zonder attest € 15,00/dag
Stagiair animator € 20,00/dag
Animator € 25,00/dag
Stagiair hoofdanimator € 25,00/dag
Hoofdanimator € 30,00/dag

JAARWERKING

Tijdens het jaar is Speelplein Bartje ook actief. Naast het voorbereiden van de volgende zomer zit het jaar ook vol met animatoractiviteiten (kortweg AA’s) waarbij alle animatoren elke maand eens samen komen om zich nog even rot te amuseren. Maar naast al dat plezier is er ook nog heel wat te plannen, daarom zijn er verschillende werkgroepen, namelijk:

WERVING

Werving is letterlijk dé trekpleister van het speelplein. Door originele acties in Beveren en ons eigen gebouw laten zij jongeren kennis maken met het speelplein. Werving zorgt ook voor de begeleiding van nieuwe animatoren tijdens de zomer.

Verantwoordelijke: Rani Van Roeyen & Karen Adriaenssens

PROMO

Het speelplein zou natuurlijk het speelplein niet zijn zonder de kinderen! Daarom voert Promo tijdens het jaar vele acties en evenementen om ouders de weg naar ons speelplein te leren kennen. Door knotsgekke activiteiten en schoolbezoeken maken zij ook de kinderen warm voor een zomer vol speelplein!

Verantwoordelijke: Cléo Kennes en Charlotte De Winter

ANIMATIE EN DECOR

Ons speelplein zou maar een saaie boel zijn zonder alle zotte animaties en coole decors. Daarom zet werkgroep Animatie en decor zich een heel jaar in om het speelplein weer een geweldige inrichting te geven!

Verantwoordelijke: Michael De Beule, Femke De Schepper en Jonas Fabré

SPECTACTS

De werkgroep Spectacts zorgt ervoor dat er tijdens de zomer enkele extra spectaculaire dagen zijn! Denk hierbij maar aan de befaamde Maak-je-vuil-dag en de jaarlijkse slotshow.

Verantwoordelijke: Rani Van Roeyen, Amanda Adam, Femke De Schepper en Laurens Verhoeven

UITSTAPPEN

Elk jaar zorgt het speelplein ook voor enkele uitstappen voor de verschillende leeftijdsgroepen. Dit vergt natuurlijk een hele hoop voorbereiding en daar zorgt de werkgroep Uitstappen voor.

Verantwoordelijke: Gill Claes, Rani Van Roeyen en Amanda Adam

SFEER EN AA’S

Ook tijdens het jaar is het speelplein voor onze animatoren een leuke boel dankzij Sfeer en AA’s. Elke tweede vrijdag van de maand voorzien zij een originele activiteit die het speelpleingevoel weer eventjes naar boven brengt.

Verantwoordelijke: Jonathan Stuer, Jonas Fabré en Andreas Verhoeven

HYGIëNE EN GEZONDHEID

Nieuw dit jaar is de werkgroep Hygiëne en gezondheid. Het is belangrijk dat ons speelplein proper en fris blijft doorheen het jaar en ook tijdens de zomer willen we meer inzetten op gezondheid. Zo houden we nu een vegetarische en vis dag voor onze animatoren.

Verantwoordelijke: Gill Claes en Charlotte De Winter

INCLUSIE

Speelplein Bartje is een inclusief speelplein, het is dus belangrijk dat onze animatoren goed weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Daarom voorzien we tijdens het jaar enkele sessies over inclusie en zorgen we dat de kinderen goed begeleid worden tijdens de zomer.

Verantwoordelijke: Jonathan Stuer

MATERIAAL

Onze materiaalman zorgt ervoor dat we met het beste speelmateriaal aan de zomer kunnen beginnen. Daarnaast regelt hij de verhuur van ons materiaal tijdens het jaar.

Verantwoordelijke: Michael De Beule

STUURGROEP

Al deze werkgroepen en nog veel meer zijn onderdeel van de Stuurgroep, deze groep enthousiaste animatoren worden begeleid en ondersteund door de stuurgroepverantwoordelijken. Zij leiden daarnaast ook de vergaderingen in goede banen.

Verantwoordelijke: Anneke Thuij en Charlotte Laureijs
foto-animatoren-02